I söndags var ju vi till Västerås med hundarna för att deltag i en studie som SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) har. Vi hade tid klockan tolv och fick komma in strax efter. Djurdoktorn som veterinärkliniken heter har egentligen bara öppet må-fre så det var bara vi där. Bonzo fick vara först och Marcus & Lucky kunde vara med i rummet när undersökningen var. Först fick Bonzo på sig en pulsmäter kring bröstet som satt på under hela undersökningen. Sen var det blodtrycksmätningen, det gjorde de på svansen och först gjorde veterinären ca 5 ggr, sen gick veterinären ut så fick jag mäta 4 ggr, Bonzo var jätteduktig, fast viftade lite för mkt på svansen så det blev error ibland. Därefter fick jag, marcus o lucky gå ut så skulle veterinären mäta själv och med pipleksak, bonzo gnällde en hel del då, men gick bra ändå. Sen gick veterinären igenom Bonzo, kände, mätte och kolla att allt såg bra ut. Allt var bra förutom tänderna, han hade lite tandsten som egentligen inte gjorde nått, men jag måste borsta tänderna på båda hundarna nu så de ej får tandlossning längre fram. Sen var det EKG, då fick bonzo ligga på sidan och de satte fast en klämma på varje ben. Allt såg bra ut där med. Sen var det dags för blodprov, då fick han sitta ner och de tog blodprovet på halsen/bröstet, och sen fick vi gå iväg o väga honom. Sen var det bara ultraljudet kvar, de tittade på hjärtat o så. Det tog lite tid ca 20 min, men det såg också fint ut. Sist så fick jag gå ut med Bonzo och ta ett kissprov och därefter var han klar. Då var det Luckys tur och gå igenom samma procedur och han var också jätteduktig, jag trodde han skulle vara mer rädd, men han han höll sig väldigt lugn. Pulsen skillde sig en hel del mellan dem, Lucky låg på dryg 70 medans Bonzo hade drygt 100, och det stämmer ju en del eftersom Bonzo ofta är lite mer uppe i varv och lucky är lugnare. Vi fick även hjärtintyg på hjärtstatus på båda hundarna, så det var bra, då behöver vi inte åka till veterinären i karlstad i år.
När Bonzo undersöktes tog de även en del kort, för att visa hur undersökningar går till och det kanske kommer med i tidningen cavalierbladet.