23 juli började jag på hundkurs med Lucky. Denna gång vardagslydnad 2, fast lucky har redan gått den en gång, men var drygt ett år sen och den är lite annorlunda nu, bra att få lite uppdatering 🙂
Första gången är alltid lite svårare/jobbigare eftersom det är nytt o massa nya hundar o titta på. Vi är 6 st totalt, 4 större hundar och sen lucky och en nakenhund. Det är bra med många större hundar eftersom Lucky är lite feg mot dem och skäller en del på större hundar. Hittills har det gått bra. Första gången tränade vi på inkallningar, andra och tredje gången har vi tränat en del med ett steg med kontakt och lite höger o vänstersvängar. Igår gjorde vi även en del gruppövningar där hundarna ska sitta och ligga nära varandra, det gick också ganska bra. Jag tycker det är roligt där och det märks att hundarna också gillar det, jag måste försöka träna mer hemma med dem också, både roligt och gör dem “lydigare”.

Blog Image